Στον αέρα η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων

Στον αέρα η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων

Αρ. Πρωτ. 11995/23.06.2010

Προς Υπουργό:

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Σε ψυχολογική ομηρία έχει θέσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια του αρμόδιου Υπουργείου χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, εξαιτίας της βαθμολόγησης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία βρίσκεται στον αέρα, καθώς τα αρμόδια Υπουργεία αρνούνται να υπογράψουν την Υπουργική Απόφαση που αφορά την πληρωμή των καθηγητών που απασχολήθηκαν στις εξετάσεις.

Η καθυστέρηση που θα επέλθει ως προς την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς μετά από αυτή την ανακοίνωση ξεκινούν οι δοκιμασίες των υποψηφίων σε προγραμματισμένες αθλητικές και ψυχοτεχνικές διαδικασίες. Η μη έγκαιρη ανακοίνωση των βαθμολογίων προκαλεί την εύλογη οργή και αγανάκτηση των υποψηφίων και των οικογενειών τους, οι οποίοι βλέπουν το αρμόδιο Υπουργείο να τους εμπαίζει. Οφείλουν άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία να υπογράψουν την σχετική απόφαση για την πληρωμή των καθηγητών, ώστε να μπει ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πότε προτίθεται επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην υπογραφή της απόφασης, που αφορά την πληρωμή των καθηγητών που απασχολήθηκαν στις εξετάσεις και να μπει ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων;

Απάντηση Υπουργείου